Αλ. Τσίπρας για άρνηση Μητσοτάκη για ντιμπέιτ:«Όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού (Βίντεο)

Με σκωπτικό τόνο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Πρέβεζα, στην άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετάσχει σε τηλεμαχία μαζί του.

Δείτε: Σε debate καλεί Αλ. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη το Mega – Π. Τσαπανίδου: «Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση»

Για άλλη μια φορά αρνήθηκε να πάει σε debate με τον Αλ. Τσίπρα ο Κ. Μητσοτάκης – Απέρριψε το κάλεσμα του Mega

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε την πρόταση του MEGA για ντιμπέιτ και ρώτησε τους πολίτες αν πρέπει να πάει ο ίδιος κι αν θα έρθει ο πρωθυπουργός, με τους πολίτες να εκτιμούν πως δεν λάβει μέρος ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, είπε πως όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού, υπογραμμίζοντας πως ουδείς δοξάστηκε κρυπτόμενος.

«Τι έχετε να φοβηθείτε εσείς που καλπάζετε προς τη νίκη;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν πηγαίνει σε οποιαδήποτε συνέντευξη δεν του έχουν δώσει τις ερωτήσεις.

«Ας κάνει ό,τι νομίζει. Θα τον περιμένω. Θα μας κρίνει έτσι κι αλλιώς ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου. Σε αυτό το ραντεβού δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως στις εκλογές της απλής αναλογικής δεν σημαίνει πως δεν ισχύει και η απλή λογική που λέει πως όποιο κόμμα έρθει πρώτο θα φτιάξει κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχουν επαναληπτικές εκλογές. Σας διαβεβαιώ ότι αν είναι και με μισή μονάδα μπροστά ο κ. Μητσοτάκης θα φτιάξει κυβέρνηση κουρελού με οποιοδήποτε τρόπο, εκβιασμούς ακόμα κι αποστασίες. Η ψήφος έχει βαρύτητα κι αυτό που θα ψηφίσεις θα βγει την επόμενη ημέρα. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να ματαιωθεί αυτό το σχέδιο. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», υπογράμμισε απευθυνόμενος στο σύνολο των προοδευτικών πολιτών.

Απευθυνόμενος, επίσης, στους Κεντρώους και στους Δεξιούς ψηφοφόρους είπε «ως εδώ» με την ακρίβεια, την οικογενειοκρατία, τη διαφθορά και τη γενικευμένη αδικία.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα υπερκέρδη ορισμένων εταιρειών τη στιγμή που η μεγάλη πλειονότητα των νοικοκυριών δεν τα βγάζει πέρα.

Κατηγόρησε σε αυτό το πλαίσιο πως η κυβέρνηση λεηλατεί τη μεσαία τάξη και της δίνει πίσω μόνο κάποια επιδόματα.

«Παντού pass, αλλά πουθενά δεν πας με την πολιτική Μητσοτάκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανάφερε πως μόνος εχθρός των προοδευτικών πολιτών είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη στον οποίο έδωσε “συγχαρητήρια” γιατί από την θέση 108 στην κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα πήγαμε στην 107.

Υπενθύμισε, εξάλλου, το “συμβόλαιο για την αλλαγή”, το οποίο συμπύκνωσε στο τετράπτυχο “αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών κι ένα δίκαιο κι αποτελεσματικό κράτος”, καλώντας τις προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν σε αυτό το πρόγραμμα.

Ως προς το κόστος του, είπε πως σε ένα χρόνο η κυβέρνηση έδωσε 50 δισ. ευρώ σε ημέτερους, αλλά το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ στοιχίζει μόνο 5,5 δισ. κατ’ έτος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί